Πότε να πλένεις τα ρούχα σου στο χέρι και τι να προσέξεις
Μάλλον ήρθε η ώρα να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου! Για τα ρούχα που κανένα πλυντήριο δεν μπορεί ή πρέπει να αντιμετωπίσει, η λύση είναι μόνο μία: τα χεράκια σου και το SKIP ! Πάρε λοιπόν μια βαθιά ανάσα και συμβουλές από… πρώτο χέρι!
Τι να κάνεις:
Βάλε τα ρούχα σου στο νερό και, αν είναι πολύ λερωμένα, άφησέ τα να μουλιάσουν.
Μετά το πλύσιμο, πίεσε ελαφρά τα ρούχα στο διάλυμα.
Ξέβγαλε τρεις ή περισσότερες φορές, μέχρι το νερό που βγαίνει να είναι διαφανές.
Πλύσιμο στο χέρι και ιδιαίτερα υφάσματα Ευαίσθητα
Απόφυγε να κρατάς τα χέρια σου για πολλή ώρα στο απορ ρυπαντικό. Ξέπλυνε και στέγνωσέ τα αμέσως μόλις τελειώσεις.
Αν έχεις ευαίσθητο ή τραυματισμένο δέρμα, αποφύγε την επαφή με το απορρυπαντικό και φόρεσε λαστιχένια γάντια.
Υφάσματα όπως το μαλλί, το μετάξι και το ρεγιόν χρειάζονται απαλό πλύσιμο, γεγονός που σημαίνει ότι τα ισχυρότερα, με υψηλό pH προϊόντα δεν είναι πάντα κατάλληλα.
Σου προτείνουμε να χρησιμοποιείς ένα μη ενζυματικό απορρυπαντικό με ουδέτερο pH, αφού αυτά δεν περιέχουν ένζυμα ή λευκαντικά.
Μάλλινα
Βεβαιώσου ότι η ετικέτα του ρούχου επιτρέπει το πλύσιμο στο χέρι –μερικά μάλλινα έχουν ετικέτα που γράφει «μόνο στεγνό καθάρισμα».
Χρησιμοποίησε χλιαρό νερό (περίπου 30-40°C).
Χρησιμοποιήσε ένα ενζυματικό απορρυπαντικό με ουδέτερο pH.
Πλύνε τα ρούχα γρήγορα, πιέζοντάς τα απαλά. Αν τα μάλλινά σου είναι πολύ λερωμένα, πλύνε τα δυο φορές με ένα ξέβγαλμα στο ενδιάμεσο.
Πρόσθεσε μαλακτικό Cajoline στο νερό του τελευταίου ξεβγάλματος, για να βεβαιωθείς ότι το ρούχο θα παραμείνει απαλό.
Πίεσε απαλά το ρούχο για να φύγει η περιττή υγρασία και στη συνέχεια τύλιξέ το σε μια πετσέτα ή στέγνωσέ το στο πλυντήριο για να αφαιρέσεις όσο περισσότερο νερό μπορείς και να μην τρέξει το χρώμα του. Άπλωσέ το σε μια πετσέτα, μακριά από άμεσες πηγές θερμότητας και τον ήλιο, για να μην ξεθωριάσει το λευκό ή τα ανοιχτά χρώματα. Μη στεγνώνεις τα μάλλινα σε περιστροφικό στεγνωτήριο.
Σύγχρονα υφάσματα
Πολλά σύγχρονα υφάσματα πλένονται και στο χέρι με απορρυπαντικό Skip σε σκόνη ή υγρό, αλλά θα πρέπει να ελέγχεις προσεκτικά τις ετικέτες τους για οδηγίες.